Amalan Aktiviti Masa Lapang Remaja Sekolah Di Kotamadya Medan - Batubara, Abd.muhyi (1996)

(untitled)
Tujuan kajian ini adalah untuk mengetahui amalan penggunaan waktu lapang di kalangan remaja sekolah menengah atas tingkatan dua dan tiga pada hari cuti (Ahad). Seramai 127 orang responden telah dipilih secara rawak dan daripada pelajar tingkatan dua dan tiga sekolah menengah di Kotamadya Medan. Data telah dikumpulkan dengan menggunakan borang soal selidik berbentuk dairi. Pada amnya responden mempunyai hobi/minat yang merangkumi membaca, membantu ibu bapa, menonton televisyen, dan mendengar radio.