Tanggapan Pegawai Hal Ehwal Islam Negeri Terhadap Pelaksanaan Program Latihan Anjuran Bahagian Hal Ehwal Islam, Jabatan Perdana Menteri - Shahabudin, Razali (1996)
Matlamat utama kajian ini adalah untuk mengetahui tanggapan Pegawai Hal Ehwal Islam Negeri-Negeri terhadap tujuh aspek berkaitan pelaksanaan program latihan yang telah dilaksanakan oleh Bahagian Hal Ehwal Islam, Iabatan Perdana Menteri. Aspek- aspek berikut ialah berkaitan objektif kursus, kepentingan kursus, proses perancangan kursus, kurikulum kursus, suasana pembelajaran, penyampaian dan pengendalian kursus dan juga penilaian kursus. Maklumat-maklumat di dalam kajian ini di kumpulkan dengan menggunakan borang soal selidik yang di isi sendiri oleh 41 orang responden yang telah mengikuti Kursus Kaunseling, Kursus Pengurusan Organisasi dan Kursus Pengurusan Strategi pada tahun 1995.