Kompetensi Kerja Pegawai Polis Konstabel Dari Cawangan Tugas Am, Shah Alam, Selangor - Lazim, Mazlan (1994)
Tujuan utama kajian ini ialah untuk mengenal pasti keperluan kompetensi kerja pegawai polis konstabel Cawangan Tugas Am . Kajian ini juga akan menentukan tahap guna masa, kepentingan,kerumitan dan kekerapan kompetensi tersebut . Sistem Survei Prestasi Kerja ( WPSS ) telah digunakan untuk mengenal pasti kompetensi kerja .Tiga teknik yang digunakan untuk mengumpul data WPSS ialah melalui pemerhatian,analisis kandungan kerja dan temuduga . Seramai 53 responden telah dipilih daripada pegawai polis konstabel yang bertugas di Cawangan Tugas Am di Ibu Pejabat Daerah Polis,Shah Alam,Selangor.