Kemajuan Pembangunan Nelayan Di Kawasan Pembangunan Nelayan (KPN) Besut, Terengganu - Shaharuddin, Mohd Firdawos (1994)

(untitled)
Penyelidikan yang dijalankan bertujuan: (1) Menentukan status penyertaan nelayan dalam aktiviti - aktiviti sosial dibawah KPN Besut; (2) Menentukan status pemasaran ikan di KPN Besut; (3) Mengenal pasti taraf hidup masyarakat nelayan; (4) Menentukan kemajuan dan pelaksanaan program pembangunan LKI M di KPN Besut.Seramai 282 isi rumah nelayan telah dipilih sebagai responden dengan menggunakan satu kaedah persampelan rawak.