Kesungguhan Petani Projek Barat Laut Selangor Terhadap Pelaburan dalam ASN/ASB - Md. Ikhsan, Adnan (1992)
Kajian ini bertujuan untuk menentukan faktor-faktor yang berkaitan dengan kesungguhan petani di kawasan Projek Pembangunan Pertanian Bersepadu Barat Laut Selangor dalam pelaburan Amanah Saham Nasional/Amanah Saham Bumi putera (ASN/ASB). Objektifk hususnya pula ialah untuk mengetahui gelagat pelaburan responden dalam ASN/ASB,menentukan tahap pengetahuan, perhubungan dengan pegawai pengembangan, kekangan untuk melabur dan sikap responden terhadap pelaburan,mengukur perkaitan beberapa angkubah terpilih dengan kesungguhan terhadap ASN/ASB serta mengenal pasti perbezaan gelagat pelaburan antara penanam padi dengan petani tanaman kekal dalam beberapa aspek.