Amalan Pengurusan Kewangan Pengetua Sekolah Menengah Negeri Melaka - Ab Rahim, Noridah (2003)
Kajian ini bertujuan menyelidik tahap amalan pengetua dalam pengurusan Kumpulan Wang Bantuan Kerajaan Kajian ini menumpukan kepada tahap amalan pengetua dalam empat aspek pengurusan, iaitu aspek perancangan, pembelian, pilihan alternatif dan kawalan Kajian ini juga cuba mengenal pasti sama ada terdapat perbezaan yang signifikan pada tahap amalan pengetua dalam pengurusan kewangan berdasarkan faktor demografi Selain itu, kajian ini bertujuan mengenal pasti masalah yang dihadapi oleh pengetua dalam pengurusan Kumpulan Wang Bantuan Kerajaan.