UPM cipta teknologi sistem pemantauan IoT, bantu cegah kebakaran hutan tanah gambut - Mohd Azhari, Nurul Ezzaty (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2023)
SERDANG, 25 Julai - Sekumpulan penyelidik Universiti Putra Malaysia (UPM), menghasilkan inovasi sistem pemantauan IoT- Based Peatland Monitoring Data Analytics IoT bagi mencegah kebakaran tanah gambut.