UPM ranking ke-158 universiti terbaik dunia - Universiti Putra Malaysia, Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi (Pusat Strategi dan Perhubungan Korporat, Universiti Putra Malaysia, 2023)
SERDANG, 28 Jun - Universiti Putra Malaysia (UPM) telah menduduki tangga ke-158 terbaik dunia dalam QS World University Rankings 2024. UPM juga menunjukkan peningkatan kedudukan dalam lima indikator penarafan iaitu Reputasi Akademik (Academic Reputation), Reputasi Majikan (Employer Reputation), Sitasi per Staf Akademik (Citations per Faculty), Staf Akademik Antarabangsa (International Faculty) dan Pelajar Antarabangsa (International Students) dengan indikator pelajar antarabangsa dilihat sebagai kekuatan utama UPM apabila menduduki tangga ke-72 di dunia.