UPM fokus penggunaan teknologi IoT dalam sistem fertigasi tanaman sayuran dan buah-buahan - Kamarul Arefin, Nur Syamila (Pusat Strategi dan Perhubungan Korporat, Universiti Putra Malaysia, 2023)
SERDANG, 14 April: Fakulti Pertanian Universiti Putra Malaysia (UPM) dan MSD Innovation Sdn Bhd mewujudkan kerjasama untuk meneroka peluang pertanian pintar dan potensi penggunaan teknologi baharu menggunakan teknologi internet benda (IoT).