Penyelidik UPM cipta teknologi gelombang ultrabunyi kawal udara makanan - Kamarul Arefin, Nur Syamila (Pusat Strategi dan Perhubungan Korporat, Universiti Putra Malaysia, 2023)
SERDANG, 17 Mac: Penyelidik Universiti Putra Malaysia (UPM) telah mencipta teknologi gelombang ultrabunyi yang mampu mengawal pengudaraan pada tekstur bakeri bagi memastikan rasa produk bakeri kekal sedap dan menarik.