Tembikai oblong punya peminat tersendiri - Mohd Azhari, Nurul Ezzaty (Pusat Strategi dan Perhubungan Korporat, Universiti Putra Malaysia, 2023)
SERDANG, 24 Mei – Sebut sahaja buah tembikai pastinya ramai sudah mula membayangkan isinya yang berwarna merah dan bentuk fizikalnya yang bulat serta kulit yang berwarna hijau.