Perpaduan kaum amanat negara,perlu dikekal setiap generasi - berita harian , noor mohamad shakil hameed (2010)
Malaysia adalah sebuah negara majmuk yang terdiri daripada penduduk pelbagai kaum,keturunan,latar belakang dan agama yang dapat hidup aman dan damai.Perkara ini berbeza jika dibandingkan dengan negara luar yang sering tegang dan dilanda konflik sesama etnik.