Empat universiti dikekalkan status pentelidikan-Khaled Nordin - kosmo (2010)
Status universiti penyelidikan bagi empat Institusi Pengajian Tinggi Awam(IPTA)di negara ini dikekalkan untuk tempoh tiga tahun lagi bermula tahun ini.