Group Adventure @ Sama Jaya Nature Reserve - Salmah, Mohamad Yusoff; Siti Norazilah, Mohd Said (Faculty of Cognitive Sciences and Human Development, 2015)
Lawatan pelajar Tahun 2 Kaunseling ke Samajaya Nature Reserve telah diadakan pada 21 April 2015 yang lepas. Perjalanan bermula dari Fakulti Sains Kognitif dan Pembangunan Manusia seawal jam 8 pagi. Ketibaan kami di sambut oleh Pn. Amoi dan Pak Man yang menjadi jurucakap dan jurupandu sepanjang lawatan dan perjalanan di Samajaya Park ini. Objektif lawatan kali ini adalah untuk memberi peluang kepada para pelajar membuat refleksi impak alam semulajadi dengan diri mereka sendiri. Fokus bukan sahaja kepada aspek personal tetapi juga aspek yang boleh di aplikasikan dalam bidang kaunseling itu sendiri, khasnya peranan mereka sebagai kaunselor kelompok.