Bibliografi masyarakat-masyarakat di daerah pesisir Sarawak - Norazlina, Abdul Rahman; Zainun, Mat Nor (Universiti Malaysia Sarawak, UNIMAS, 2005)
Bibliografi ini disediakan bersempena dengan Koferensi Antara Universiti Oi Borneo Kalimantan ke-1- " Transformasi Sosial Masyarakat-Masyarakat di Oaerah Pesisir BorneoKalimantan" ( Borneo- Kalimantan Inter- University Conference On - " Social Transformation in Coastal Communities of Borneo"), anjuran Institut Pengajian Asia Timur, Universiti Malaysia Sarawak pada 29-30 Ogos 2005.