Persepsi Golongan Muda Terhadap Perayaan Gawai Burung Kenyalang Di Daerah Lubok Antu - Linda, Anak Dagang (Universiti Malaysia Sarawak, UNIMAS, 2007)
Gawai Burung Kenyalang merupakan salah satu perayaan yang disambut secara besar-besaran oleh orang Iban. Kajian ini mengkaji pengurusan dan kepentingan perayaan dalam masyarakat Iban di Daerah Lubok Antu. Kajian ini turut memfokuskan mengenai persepsi golongan muda terhadap perayaan Gawai tersebut.