Comparative genetic diversity studies of Shorea curtisii (Dipterocarpaceae): an assessment using SSR and DAMD markers - WS, Ho; R, Wickneswari; MC, Mahani; MN, Shukor (Forest Research Institute Malaysia, 2006)
HO, WS, WICKNESWARI, R., MAHANI, MC & SHUKOR, MN 2006. Kajian perbandingan kepelbagaian genetik Shorea curtisii (Dipterocarpaceae): satu penilaian menggunakan penanda SSR dan DAMD. Kepelbagaian genetik bagi Shorea curtisii daripada kohort umur berbeza, iaitu anak benih, anak pokok dan pokok matang telah ditentukan daripada enam lokus SSR dan 33 lokus DAMD. Bagi menganggar kepelbagaian genetik dalam S. curtisii kami menggunakan parameter kepelbagaian genetik piawai untuk data SSR. Bagi data ...