Seminar Kepustakawanan : Transformasi Perpustakaan Ke arah Pembudayaan Ilmu, pada 26-27 September 2013, Pusat Khidmat Maklumat Akademik UNIMAS - Universiti Malaysia Sarawak, Centre for Academic Information Services (2013)
Rangkaian dan consortium dikalangan perpustakaan IPTA di Malaysia – Transformasi Perpustakaan Langkah ke hadapan – Transforming Libraries for sustainability: Issues and Challenges – Transformasi perpustakaan : Perkhidmatan kaunter Setempat – Library Services through Knowledge Productivity Analysis – Transformasi perpustakaan bagi Pelajar antarabangsa di Malaysia – Assessment of Information Literacy skills among second year students in UITM Sarawak – Keberkesanan Perkhidmatan Maklumat : Kajian kes di Perpustakaan USIM – Kreativiti dan Inovasi dalam Perpustakaan : Perpustakaan Digital – Peranan Perpustakaan dalam Pembentukan Masyarakat yang Kreatif dan Berinovasi