Pengurusan pengendalian persidangan seni budaya dan warisan oleh ASWARA ( Akademi Seni Budaya dan Warisan ) dan KeKKWa ( Kementerian Kebudayaan Kesenian dan Warisan ) dengan kerjasama ATMA ( Institut Alam dan Tamadun Melayu) - Siti Fauziah, Bte Cheklah (Universiti Malaysia Sarawak, (UNIMAS), 2007)
Penyelidikan ini merupakan kajian berkenaan dengan pengendalian Persidangan Seni Budaya dan Warisan yang dikendalikan oleh ASWARA (Akademi Seni Budaya dan Warisan) dan KeKKWa (Kementerian Kebudayaan Kesenian dan Warisan) dengan kerjasama ATMA(Institut Alam dan Tamadun Melayu, Universiti Kebangsaan Malaysia UKM). Tujuan kajian ini adalah untuk mengkaji kelemahan dan kepentingan pengurusan pengendalian persidangan serta sejauhmana persidangan ini berjaya mendidik masyarakat yang berminat mendalami ilmu pengetahuan mengenai pendidikan Seni Budaya dan Warisan. Hasil Kajian ini dapat dijadikan bahan rujukan organisasi yang terlibat, organisasi kerajaan dan swasta serta pelajar Intitusi Pengajian Tinggi Awam dan swasta.