Kajian Semiotik Dari Aspek Watak Dan Perwatakan Dalam Naskah Si Bongkok Tanjung Puteri - Sanoda Anak, Anyal (Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS), 2007)
Penyelidikan yang dibuat merupakan satu kajian mengenai penerapan teori semiotik dari aspek watak dan perwatakan dalam naskah Si Bongkok Tanjung Puteri. Melalui kajian ini segala mesej dan makna yang tersirat dalam naskah Si Bongkok Tanjung Puteri akan dapat difahamkan dan diterangkan