Kajian identiti korporat Restoran Kuih Melayu Tradisional Onde-Onde - Nazliza, binti Zakaria (Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS), 2007)
Kuih Melayu Tradisional merupakan makanan yang terkenal di kalangan masyarakat melayu. Makanan ini dilihat sebagai entiti perniagaan yang mana dapat dipasarkan dengan jayanya di pasaran tempatan dan juga global. Walaubagaimanapun, persepsi masyarakat moden di Malaysia, makanan ini tidak memiliki pembungkusan yang sesuai untuk tujuan pasaran. Kajian ini adalah bertujuan mengubah persepsi masyarakat dan pada masa yang sama ingin mereka pembungkusan yang baru untuk Kuih Melayu Tradisional.