Aplikasi Teknologi dalam Ekspresi opera China - Lee, Sheau Pei (Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS), 2007)
Penyelidikan ilmiah ini membincangkan penggunaan media baru dalam penyampaian karya. Penyelidikan ini memberikan satu kelainan dan pembaharuan dalam membantu karyawan mempercepatkan penghasilan sesebuah karya seni. Kajian ini juga menerangkan bagaimana setiap teknik dan proses media teknologi tersebut digunakan dalam penghasilan karya. Berdasarkan aplikasi teknologi ini, maka satu karya seni persembahan multimedia telah dihasilkan dengan tajuk "Aplikasi Teknologi dalam Ekspresi Opera China".