"Pantun MO'A semasa upacara Bungan dalam masyarakat Punan di rumah panjang Punan Biau" - Daisy, Bato (Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS), 2007)
Kajian ini bertujuan untuk memperkenalkan pantun epik tradisional iaitu Mo’a yang merupakan salah satu struktur nyanyian yang unik dan dinyanyikan oleh kaum wanita masyarakat Punan. Keunikan Mo’a terletak pada aspek muzikal serta persembahan khususnya yang berkaitan dengan upacara Bungan. Kajian ini telah dilakukan di Rumah Panjang Punan Biau, Belaga.