Ahli Akademik Sambut Baik Institut Pemikiran Taib, 19 Februari 2014 - Utusan Sarawak (Utusan Sarawak, 2014)
Cadangan Institut Pemikiran Taib disambut baik sebagai wadah menganalisis dan mengkaji secara menyeluruh kepimpinan dan pemikiran baharu dalam usaha menjadikan Sarawak negeri maju dan mencapi objektifnya.