Gelutan zaman : satu dokumentari mengenai pesatuan opera cina yi sing di Kuching, Sarawak - Foo, B.S (University Malaysia Sarawak, (UNIMAS), 2007)
Gelutan Zaman merupakan dokumentari Opera Cina yang mengenai Persatuan Opera Cina Yi Sing di Kuching. Dalam era modenisasi, golongan muda kurang berminat terhadap Opera Cina yang merupakn warisan budaya masyrakat cina. Persatuan opera cina menghadapi cabaran dalam menyampaikan mesej yang terkandang dalam opera cina kepada golongan muda. Kajian ini bertujuan untuk mengenal pasti masalah yang dihadapi oleh Persatuan Yi Sing dan sebagai usaha dalam mengembangkan Opera Cina dalam kalangan golongan muda.