Pengaplikasi carrier gas silinder untuk penghantaran bermotosikal - Mohd Hilmi, bin Zainal Abidin (Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS), 2009)
Penyelidikan ini bertujuan untuk menilai kemudahan perkhidmatan sistem penghantarn gas silinder melalui penggunaan motosikal; merupakan salah satu servis yang ditawarkan oleh pengedar gas tempatan kepada pelanggan. Aspek keselamatan dan keselesaan menjadi keutamaan dalam penghasilan reka bentuk baru bagi carrier gas silinder. Oleh itu, konsep kontemporari diaplikasikan di dalam rekaan.