Kajian keberkesanan kempen melalui media cetak dalam mempromosikan sukan extreme - Mohamad Amin, bin Samsudin (Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS), 2004)
Tujuan tesis ini adalah untuk mengkaji akan kebekesanan media cetak dalam mempromosikan sukan extreme di Malaysia. Sukan extreme masih baru di negara kita dan dikenali sebagai gaya baru dalam sukan. Sukan ini memerlukan promosi. Dalam proses ini, media cetak adalah satu medium yang penting yang dapat memberikan satu komunikasi satu hala yang efektif yang telah digunakan masa lalu. Illustrasi, imejan serta padanan-padanan warna yang seimbang mewujudkan keseimbangan yang harmoni dan reka bentuk yang menarik. Objektif kajian ini adalah untuk mencari kunci keberkesanan dalam promosi melalui media cetak dan ini juga akan diaplikasikan kepada kempen promosi untuk produk.