Faktor tekanan dalam menguruskan minggu seni budaya dan warisan 2013 - Sherryna Asin, anak Singka (Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS), 2014)
Kajian ini berkaitan dengan Minggu Seni Budaya dan Warisan 2013 di Fakulti Seni Gunaan dan Kreatif, UNIMAS. Fokus utama kajian ini adalah untuk melihat faktor tekanan yang dialami oleh pelajar yang menguruskan MSBW dari empat aspek iaitu individu, masyarakat, perubahan keadaan dan keluarga. Kaedah temubual dan borang soal selidik digunakan bagi mengutip data. Hasil kajian ,endapati punca tekanan lebih banyak disebabkan oleh sikap individu itu sendiri.