Kajian rekabentuk pembungkusan produk belacan - Siti Norhalmizawati, Daud (Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS), 2005)
Penyelidikan ini bertujuan untuk menganl pasti segala kelemahan yang ada pada pembungkusan produk belacan dan mengambol langkah sistematik untuk memperbaiki rekabentuk pembungkusan produk bealcan supaya ia kelihatan berkualiti, berdaya saing dan dapat menarik lebih ramai pengguna untuk mencuba produk tersebut. Kajian ini diharap dapat membantu pengusaha untuk memperbaiki pembungkusan produk belacan supaya dapat mempertingkatkan kualiti keseluruhan produk tersebut untuk meluaskan pasaran ke peringkat global terutamanya pasaran Asia.