Strategi promosi Asia Camera Museum, Pulau Pinang - Nurul Hidayah, binti Md Saad (Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS), 2015)
Asia Camera Museum, Pulau Pinang baru dibuka pada 15 Januari 2014 dan telah menempatkan sebanyak 1000 kamera vintage dan aksesori kamera yang berasal dari pelbagai negara. Muzium ini masih tidak dikenali ramai kerana ianya baru sahaja dibuka dan kurang promosi yang dijalankan. Kajian mendapati bahawa muzium ini perlu meningkatkan lagi pelbagai strategi promosi bagi menarik ramai lagi pengunjung untuk mengunjunginya. Tujuan utama penyelidikan ini dilakukan adalah uantuk mencadangkan beberapa strategi yang sesuai untuk memprosmosikan Asia Camera Museum Pulau Pinang supaya lebih dikenali. Dalam penyelidikan ini, media cetak telah digunakan bagi mempromosi Asia Camera Museum. Antara media cetak yang digunakan adalah poster, bunting, papan tanda dan sebagainya.