Kajian teknik ilustrasi rekabentuk pembungkusan produk madu lebah - Nor Azura, bt Abdul Aziz (Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS), 2006)
Tujuan tesis ini adalah untuk mengkaji tentang teknik-teknik ilustrasi yang sesuai diaplikasikan pada label produk madu lebah dan mereka bentuk pembungkusan baru untuk produk ini. Kajian ini juga membincangkan tentang kelemahan dan kelebihan produk yang sedia ada iaitu produk import dan tempatan. Oleh itu dalam kajian ini perhatian akan diberikan terhadap keunikan pembungkusan dan label yang menarik. Selain itu, elemen-elemen yang perlu ada dan harus diambil kira juga dikaji.