Kempen pencegahan wabak denggi dalam bentuk animasi 3 dimensi - Mohd Azuan, bin Mohd Nor (Universiti Malaysia Sarawak, (UNIMAS), 2012)
Penyelidikan ini bertujuan untuk membuat eksperimen dan mengenalpasti teknik Pop Art yang sesuai dalam video muzik. Hal ini sedemikian kerana di Malaysia, video muzik yang berunsur Pop Art adalah kurang. Hasil daripada kajian dan eksperimen yang telah dilakukan, penyelidik telah menghasilkan sebuah video muzik yang berunsurkan Pop Art dan kreatif. Penyelidik berharap kajian ini dapat membuka pintu kepada lebih banyak video muzik berunsur Pop Art.