Aplikasi animasi dalam informasi pengambilan gula berlebihan - Chang, Suk Qin (Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS), 2012)
Kajian ini adalah mengenai pengaplikasian animasi mengenai informasi pengambilan gula berlebihan. Berdasarkan hasil dapatan, sebuah animasi akan dihasilkan. Fokus animasi ini adalah kesan dan informasi pengambilan gula berlebihan kepada kesihatan manusia. Projek ini bertujuan untuk meningkatkan kesedaran masyarakat mengenai informasi pengambilan gula berlebihan. Di samping itu, pengkaji berharap animasi ini dapat memberi maklumat yang berguna kepada masyarakat.