Pengurusan hasil Kraftangan Anyaman Melanau Mukah oleh Lamin Dana - Supia, bt Rasda@Asda (Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS), 2007)
Kajian ini akan memberi tumpuan kepada pengurusan hasil kraftangan anyaman Melanau Mukah oleh Lamin Dana. Seperti yang kita sedia maklum, pengurusan yang teratur dari aspek yang pelbagai seperti aspek perolehan, penyelidikan, pendokumentasian, pemuliharaan, mempamer dan penyimpaan adalah amat penting dalam mengekalkan keaslian hasil kraftangan anyaman tersebu