Program bermalam di muzium "Sleepover@The Museum" Perbadanan Muzium Melaka - Mohamad Azri, Abdul Wahab (Universiti Malaysia Sarawak, (UNIMAS), 2011)
Program bermalam di Muzium (Sleepover@The Museum) Perbadanan Muzium Melaka, memberi peluang kepada orang ramai untuk merasai sendiri pengalaman bermalam di muzium, di mana Melaka merupakan satu-satunya negeri di Malaysia yang menawarkan peluang ini. Program ini secara tidak langsung mampu melahirkan generasi yang menghargai warisan dan artifak serta sejarah unuk yang dimiliki. Skop kajian ialah tentang mengenalpasti pengalaman para peserta dapat daripada mengikuti program program bermalam di muzium.