Mempromosikan muzium arkeologi Lenggong sebagai tapak warisan prasejarah - Nor Azian, binti Nashurriddin (Universiti Malaysia Sarawak, (UNIMAS), 2012)
Kajian ini memfokuskan usaha dalam mempromosikan Muzium Arkeologi Lenggong sebagai tapak warisan prasejarah kepada umum. Hal ini kerana peranan muzium ini sebagai medium pendidikan prasejarah tidak formal dilihat semakin terhakis pada masa kini kerana kurang dikunjungi oleh pengunjung terutamanya golongan belia. Kajian ini juga dijalankan untuk meneliti kelemahan serta kekurangan promosi yang telah dilaksanakan oleh pihak muzium dan untuk menganalisa strategi promosi yang efektif dalam mempromosikan Muzium Arkeologi Lenggong kepada umum.