Kajian pakaian polis wanita peringkat pegawai rendah di Muzium Polis DiRaja Malaysia - Nor Hamizah, bte Abdul Halim, (Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS), 2012)
Kajian ini bertujuan untuk mengkaji dan menganalisis Muzium DiRaja Malaysia yang mempamerkan pakaian, peralatan dan kenderaan yang dugunakan dari zaman penubuhan polis sehingga sekarang. Objektif kajian ini (i) mengenalpasti rekabentuk pakaian polis wanita di Muzium PDRM dari semasa ke semasa, (ii) menganalisis susunatur pameran di Muzium PDRM, (iii) mengenalpasti persepsi pengunjung terhadap promosi dan pameran yang dijalankan oleh Muzium PDRM. Kaedah yang digunakan oleh pengkaji adalah kaedah kualitatif iaitu menemubual responden di Muzium PDRM dan juga kaedah kuantitatif iaitu mengedarkan borang soal selidik kepada masayarkat sekitar Kuala Lumpur.