Perubahan tatacara adat pepatih di Naning :kes kajian adat istiadat perkahwinan masyarakat Melayu di Kg. Air Limau, Mukim Masjid Tanah, Melaka - Nurziana, binti Muhammad Noor (Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS), 2008)
Penyelidikan ini dijalankan bagi mengkaji perubahan yang berlaku terhadap tatacara dalam adat istiadat perkahwinan masyarakat Melayi Naning di kampung Air Limau, Melaka. Penyelidik ingin mengenalpasti perubahan yang berlaku yang merangkumi keaslian tatacara serta perubahan falsafah masyarakat terhadap tatacara adat istiadat perkahwinan. Penyelidik berharap kajian ini dapat menyedarkan pihak-pihak atau badan-badan yang berkaitan seni, budaya dan warisan agar mengambil inisiatif bagi memelihara warisan negara.