Pekeliling Bendahari Bil.3/2016 : Kadar dan Faedah Bayaran Balik Terhadap Rayuan Kes-kes Kehilangan Aset Alih UNIMAS - Universiti Malaysia Sarawak, Pejabat Bendahari (Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS), 2016)
Pekeliling Bendahari ini bertujuan untuk memaklumkan pemakaian Tatacara Pengurusan Aset Alih Universiti Malaysia Sarawak berkaitan Syer Surcaj seperti yang diperuntukkan di bawah Seksyen 18 Akta Tatacara Kewangan 1957 (Akta 61) dan Akta Badan-badan Berkanun (Tatatertib dan Surcaj) 2000.