Perakuan Akreditasi Agensi bagi Ijazah Sarjana Sains Sekitaran (Pengurusan Sumber Air dan Guna Tanah) – Dahulu dikenali sebagai Ijazah Sarjana Sains (Pengurusan Sumber Air dan Guna Tanah) - Universiti Malaysia Sarawak (Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS), 2013)
Perakuan Akreditasi Agensi bagi Ijazah Sarjana Sains Sekitaran (Pengurusan Sumber Air dan Guna Tanah) – Dahulu dikenali sebagai Ijazah Sarjana Sains (Pengurusan Sumber Air dan Guna Tanah) telah mencapai standard jaminan kualiti yang ditetapkan oleh agensi dan mematuhi kerangka kelayakan Malaysia Tahap 7. Tarikh Akreditasi : 11/09/2013