Teks Ucapan Naib Canselor Bersempena Dengan Program Wacana Sosial 2007 – “Utamakan Kesihatan” Peringkat UniMAP (2008)
Objektif program ini ialah untuk memberikan kesedaran khususnya kepada para pelajar dan umumnya kepada warga UniMAP tentang bahaya dan bahana rokok dan dadah di samping menanam kesedaran sivik di kalangan para pelajar dan warga UniMAP supaya akan lahir graduan yang akan mengimbangi profesyen yang memenuhi tuntutan kesihatan dan sosial.