UMP tubuh pusat kecemerlangan - UMP, . (Utusan Melayu (M) Berhad, 2011)
KUANTAN 10 Mei - Universiti Malaysia Pahang (UMP) menubuhkan Pusat Kecemerlangan Inisiatif Kampus Akademik bagi kemudahan pelajar mengakses maklumat di Kampus Gambang, di sini, baru-baru ini.