UMP antara terbaik di Asia - UMP, . (Utusan Melayu (Malaysia) Berhad, 2014)
KUANTAN 16 Julai - Universiti Malaysia Pahang (UMP) diiktiraf sebagai antara universiti terbaik di Asia yang mencatat peningkatan tertinggi bagi penghasilan penerbitan dan kerjasama serantau dalam bidang kejuruteraan sepanjang tahun lalu.