Strategi lautan biru UMP, ECER - UMP, . (Akhbar Cabaran Sdn Bhd, 2014)
KUANTAN: Pelaksanaan Program Pembangunan Modal Insan oleh Majlis Pembangunan Wilayah Ekonomi di Pantai Timur (ECERDC) dengan bermatlamatkan memberikan peluang pekejaan bukan sahaja di kalangan penduduk luar bandar malah menyasarkan golongan miskin tegar, wanita dan belia yang tinggal jauh dari bandar untuk menikmati taraf hidup yang lebih baik.