UMP wujud pusat kecemerlangan - UMP, . (Utusan Melayu (M) Berhad, 2014)
Dalam usaha menjalinkan kerjasama dan jaringan dengan industri, Universiti Malaysia Pahang (UMP) mengorak langkah dengan memiliki enam pusat kecemerlangan termasuk dua yang baharu di wujudkan pada tahun ini.