UMP di landasan tepat capai taraf dunia - Zamzurina, Ahmad (Utusan Melayu (M) Berhad, 2014)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) berada pada landasan yang tepat untuk mencapai universiti bertaraf dunia menjelang 2020. Dengan berpaksikan slogan 'Engineering, Technology, Creativity.' universiti ini mampu melahirkan graduan bersifat futuristik, berfikiran baharu serta mempunyai kemahiran insaniah yang tinggi.