UMP diiktiraf UNESCO - Asrol, Awang (Berita Harian Sdn. Bhd, 2014)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) diiktiraf universiti terbaik di Asia dalam penghasilan penerbitan dan kerjasama serantau dalam bidang kejuruteraan, mengikut laporan terbaharu Pertubuhan Pendidikan, Saintifik dan Kebudayaan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (UNESCO)