Bata hijau mesra alam - Laupa, Junus; Ashriq Fahmy, Ahmad (Utusan Melayu (M) Berhad, 2014)
Pembangunan sesebuah negara selalunya diukur dengan beberapa petunjuk tertentu antara peratus pertumbuhan ekonomi dan juga secara fizikalnya pembangunan fizikal yang berlaku. Sebab itu, apabila kerja-kerja pembangunan semakin rancak, permintaan kepada bahan binaan juga meningkat.