UMSurabaya rakan baharu UMP - UMP, . (Berita Harian Sdn. Bhd., 2014)
Gambang: Universiti Malaysia Pahang (UMP) dan Universiti Muhammadiyah Surabaya (UMSurabaya) menjalinkan kerjasama dalam bidang pembangunan mahasiswa,akademik dan penyelidikan.