Lebih banyak kafe rakyat dibuka di IPT - Ainal Marhaton, Abd Ghani (Berita Harian Sdn. Bhd., 2014)
Lebih banyak Kafe Rakyat 1Malaysia (KFR1M) akan dibuka di kebanyakan institusi pengajian tinggi (IPT) awam dan swasta di seluruh negara mulai tahun depan.